Vapp

Welcome to Estonia

 

Bränd pidavat olema „... tunnete ja aistingute kogum, kujutluspilt, mis avaneb, kui inimene näeb üht või teist märki. See on väärtuste maailm, mis seostub alateadvuses ka riigi nimega. Bränd on tähenduste ja lubaduste andja ...” Ja siis on veel sõna brändimine ehk protsess, kus kõik hea üles otsitakse ja ahvatlevalt serveeritakse ... („Eesti Päevaleht” 04.05.2002

Siinpakutav ei läinud maksma 13 miljonit krooni, küll aga paar aastat ühiskondlikku tööd kogumaks kokku reaalse Eesti elu reeglipäraseid ilminguid, mida võib siis ilustamata kujul ausalt serveerida.

Eesti Konjunktuuriinstituudi uurimuse kohaselt tunnistas 2003. aastal 12 protsenti täiskasvanuid, et nende käest on altkäemaksu küsitud. Sellest 12 protsendist 2,2 protsenti märkis, et altkäemaksu on küsinud omavalitsusametnikud, 3,6 protsendilt liikluspolitseinikud. Altkäemaksu summad ulatusid 150 – 200 000 kroonini.

Usaldusväärsus löögi all

Välismaailm tajub Eestit järjest korruptiivsema riigina, selgus läinud aasta lõpus avalikustatud 133 riiki hõlmavast iga-aastasest uuringust. Korruptsiooniedetabeli järgi on Eesti kukkunud mulluselt 29. kohalt 33. kohale. Eesti korruptsiooniindeks on langenud 5,5 punktini, mis on läbi aastate kõige madalam – näiteks 2000. aastal oli indeks 5,7. Maksimaalselt puhta riigi indeks on kümme, millele kõige lähemal on olnud aastaid 9,7 punktiga Soome. („Eesti Päevaleht” 20.02.2004)

Eesti kuulub maade hulka, kus üksikud erandid välja arvata, võib praktiliselt karistamatult

omandada teistele isikutele kuuluvat kinnis-ja vallasvara (nn.heausksed omanikud);

*osaleda koostöös okupatsioonivõimu repressiivorganitega eesti rahva vastu suunatud genotsiidis (nn.endised NLKP-lased, KGB, GRU etc kaastöölised);

*sooritada alkoholijoobes mõrvu (roolijoodikud);

*vandaalitseda, varastada, röövida (pronksiöö);

*kantida miljonite kroonide ulatuses ühiskonna vara põhjendamatul ettekäändel enda taskusse (lambottijad);

*laristada miljonite kroonide ulatuses ühiskonna vara isiklikes huvides (viioldajad);

*omandada võltsingute ja pettustega kaaskodanikele kuuluvat vara;

*tegeleda illegaalse relvakaubadusega;

*etc

Reeglina mistahes skandaalid ei toimi: nimelt „juriidiliselt on kõik korras” (JOKK)!

Küll on aga Eestis kuritegu olla rahvuslane ning oma aadetega kaitsta hääbuvat eesti rahvust võõraste mõjude eest. Rahvuslikumalt mõtlevaid inimesi pannakse vangi, „õnnistatakse” neid meelsuse eest suurte rahaliste trahvidega, rääkimata muudest kurioosiumitest.

Seda vaatamata ÜRO-ga koos töötava Rahvusvahelise Tööorganisatsiooni poolt 1957.a. vastu võetud ja 1989.a. täiendatud dokumendist põlisrahvaste kaitseks. Selles dokumendis sätestatakse nende põlisrahvaste inimõigused, kes oma ürgvanal territooriumil elades on langenud uute sisserändajate mõjuvõimu alla.